förrätt?!

shitpommesfrittes. på fredag/lördag (?) är det jag som har 'halv åtta hos mig' och jag har ingen aning om vad jag ska ha till förrätt eller efterrätt. efterrätt är inte så svårt att fixa kanske, men förrätt.. är det någon som vet en god och bra förrätt? kommentera gärna här isåfall! och om du har en länk så är det jättebra ;)


soppa?


kedjekväll

tjohej! varit i skolan idag, det var väl ok. direkt när jag kom hem gjorde jag klart samhällefrågan, sen käkade och pärlade lite. för er som inte vet så ska jag och anna sälja på julbasaren på lördag (våra smycken alltså) 14-18,  då får ni komma och kika ;) här är dessa jag gjorde nu ikväll:


armband, lila och vita pärlor (syns inte så bra på bilderna)


örhängen, svarta med guldfärgad pärla


halsband som hänger ner lite, guld och gröna


långt halsband, vita, guldiga, gröna och lite blå


<3-örhängena som jag gjorde häromdan


hej

sitter i skolan med hanna, har precis haft musik. snart ska vi ha matte :(

behövdes

Har gjort en sak själv faktiskt som jag verkligen behövde. Det ligger alltid massa papper och skit på mitt skrivbord, så jag fick en sån där idé häromdagen och gjorde då en anslagstavla haha. Mindre fin, men den duger.
jodå, färgen har torkat.

julskyltningen

gustav sov här inatt, det är alltid lika underbart att vakna till någon man tycker om så mycket. vid kl 3 åkte vi ner till mormor, hämtade henne och gick ner till den värdelösa julskyltningen. bytte om och fick reda på 5 minuter innan att vi skulle haft ljus och att vi skulle sjunga, så jävla dålig stil. hon från hp skulle läsa upp alla kandidater innan vi skulle gå ut, och självklart glömde hon mig. det ända man hörde va ''- du glömde cilla!''  haha.  för övrigt fixade mamma håret och jag är inte alls sugen på att gå till skolan, att plugga, att fira jul, att va med i luciatåget. jag vill bara försvinna för en liten, liten stund.


någon som har bilder ? - skicka !!

orkar jag?

orkar jag plugga lite? tjaa.. har 2 saker att göra. har jag alla böcker hemma? vad ska jag annars göra? börjar bli liiite uttråkad!

ikväll kommer ylva, christer och de och jag hoppas verkligen att gustav kommer också!? ;)

julfint

Julen är på ingång, nu är det mindre än en månad kvar. På mitt rum är här nystädat och jullampor och stjärnorna är uppe. För första gången i mitt liv så ser jag inte alls lika mycket fram emot julen som jag gjort alla andra år. Det kommer absolut inte bli någon vanlig jul, det kommer aldrig bli någon riktig jul utan farmor och farfar. Nej, det kommer det aldrig bli igen! Det kommer inte vara någon farfar som tar upp hela soffan och somnar, snarkar framför Kalle Anka, det kommer inte vara någon farmor som är helt förvirrad när vi spelar tärningsspelet. Ne, jag kommer aldrig få se hennes blickar, hans blickar, deras leénde mer, bara i mitt huvud.


gårdagens tidsfördriv:

De här blev tillverkade igår ;) :


+ ett par <3-örhängen

byeee

hej då till forum idag, sista dagen idag ;D slutade kl 1, mama och tiina va där och käkade, så åkte med mami hem, sen åkte vi till kyrkan snaabbt. imorgon är det begravning för morfar :(


hemma

nu är jag hemma, skönt som fan.. har varit på forum idag också, det gick väl bra.. hanna räddade min dag! haha. slutade vid 2 ungefär, handlade lite och åkte hem, fikade, tränade och så kom min älskling, handlade igen, hemma nu. ska snart äta. imorgon är det min sista dag på forum, så då får ni komma och käka!

juljuljul

Julen är på ingång. Mamma har satt upp röda gardiner, röda mattor, röda dukar, röda ljus, adventsljusstakar, jullampor och så lyssnar hon på julmusik! Ja ni, hon längtar nog haha. Ikväll har jag också satt upp min julstjärna och lite lampor, får pyssla med det imorgon om jag hinner.  Har haft en bra dag på praktiken, trött som attan i morse bara, men det försvann senare. Funderar nu mer på Konditori-programmet faktiskt. Är osäker! Nu ska jag i alla fall sova, det är föör jobbigt att gå upp på morgornarna när det är så mörkt och tråkigt. Speciellt när det är mörkt och regnar och man håller på att somna i bussen, ack ack.  Nu ska jag sova gott! God natt

första praktiksdagen - done


Första dagen avklarad. Började med att jag kom dit i morse, så satt Johanna där och käkade frukost, visste inte att jag skulle komma. Sen kom Maxim och de andra. Skalade ett x-antal morötter, hackade lök, fixade lite kyckling, gjorde lasange, malde kött, åt, pratade och så. Det gick bra, trevlig och snälla är de, bara att vissa inte kan svenska typ haha, men men. Så, nu får ni komma och käka ;)

bokrecension

sitter och skriver på min engelskarecension, om en bok som jag inte läst. bara sätt filmen, ringaren i nothre dame. himla tråkigt. gustav har precis åkt, jag ska snart till mormor, äta och sen till kyrkan. behöver tips, någon som vet vad ringaren i nothre dame handlar om egentligen? haha, orkar inte se filmen ^^

godnatt babes

godnatt! nu ska jag och gustav sova, haft en kanonkväll. bad, ''the proposal'', toast's och mys. hörs imon!

gustavgustavgustav..

..saknar jag!

nyss vaknat, skönt att kunna sova ut! ska snart äta.

kanonkväll

Hemma nu från Klara. Det blev en kanonkväll! God mat, trevligt folk och mycket skratt. Till förrätt fick vi en toast med en röra + räkor och citron. Till varmrätt var det pasta och kyckling, efterrätten var hemmagjord glass, mycket gott, Klara! ;) Nu ska jag sova eftersom att jag är sjukt trött. Vi kollade på Idol med, kanon att Reza åkte ut, nu kanske hon kan resa till sin mamma i asien ;) hahah.

godnatt!


sista chansen

Kom igen nu! Sista dan ni kan rösta!

Rösta
Skicka ett SMS till 72099.
Skriv HP Hylte K6
Ditt namn adress och e-post

SMS:et kostar 5 kr

tagga!


premiär ikväll ;)

HEJ ALLA GOINGAR! Nu är det fredag och det är underbart! Skolan har varit bra, lite seg, men fick gå såklart! Va hos mormor efter, sen handlade jag, mamma och David. Taggad som fan inför ikväll, haha! Halv åtta hos mig -premiär, känner på mig att detta blir KANON!
 
Hiss eller diss..
HISSAR ATT DET ÄR FREDAG!
Dissar att jag måste plugga i helgen.

börjar få panik

Nu börjar jag få panik. På allvar. Riktigt allvar. Känns som om jag ska börja gråta(?), herregud. Det är väl kanske såhär det ska vara. Att man blir säker precis innan. Shit! Det är snart gymnasieval.  Tänk om min klass är hemsk? Tänk om jag hatar linjen? Att jag inte kommer in? Att lärarna är hemska? Många frågor.

 Jag dissar att det finns så jävla många program att välja mellan..

ska man gå?


tycker ni att jag ska gå?

och.. ser ni så mörkt det är ute?! tog bilden 15:30 igår, fybubblan.

hemkunskap

Hej! Sitter här med hemkunskapsboken och pluggar lite, har prov imorgon. Kom även precis hem från mormor och morfars hus och från morbror Lennart. Skolan har varit bra idag, direkt efter hämtade mamma mig, så åkte vi till sjukhuset och vaccinerade mig, för en gångs skull gick det faktiskt bra. Efter det åkte vi till Forum för att jag ska praktisera där nästa veckan. Han som ägde det var utlänning och så, förstod knappt vad han sa, men han va himla trevlig! när vi kom dit:
- Hej, jag heter Cecilia och har fått min praoplats här till nästa vecka.
- Ja, okej, hej. Jag har inte hört om någon prao här.
- VA?!
- Ne?
- Allvarligt?
- Nej, jag bara skojar ;)

jag höll fan på och dö!xd.

natti

Vet ni? Jag har precis provat på att spela 'Farmville' för första gången i mitt snart 16åriga liv, förstår inte så mycket, än. Ni som spelar? Ska man vattna sina plantor? Hur gör man det i så fall? Säljer man de sedan? Hur får man pengar? Tacksam för svar!  Men.. Nu är det God natt! Nu ska jag sova. Har haft en kanonkväll med Gustav, som vanligt! Vi hörs imor'n.


6 månader

Sitter här med min underbara pojkvän. Idag har vi varit tillsammans i 6 måndader och allt känns underbart!


jag älskar dig <3

sannes schweixernötkaka


Funderar starkt på att göra denna kakan. Kanske till dessert när jag har bjudning?  Det var Sanna från 'Halv åtta hos mig' som gjorde den, den såg ju bara för himla god ut! Jag är kär i 'Halv åtta hos mig', förlåt om jag snackar om det massa, men det är så bra och alldeles lagom!

Länk: http://recept.nu/1.301452/sanne_svensson/efterratter_godis/agg_mejeri/sannes_schweizernotkaka

jag ser inget!?

När jag sprang ut till bussen idag ösregnade det och var svart ute. När jag gick till bussen när jag skulle hem idag ösregnade det, kolsvart och blåsigt ute. Det är vid sådana tillfällen som jag vill ha tillbaka sommaren. Man blir trött och då blir det att man inte orkar något, det blir bara jobbigt. Har haft ont i huvudet sen lunch idag med. Ja, jag vet.. Nu låter jag patetisk ut! Mina vänner gör dagen bra! Kanonkul!    På fredag är det premiärkväll hos Klara med ''Halv åtta hos mig'', ser fram emot detta! Världens bästa idé?! - Det är nog det.


Ser fram emot fredag. Vad ska du ha för tema, Klara?;)


morgon

god morgon!
lämnar 'dagens outlift' här och drar sedan snabbt ner till frukosten! hoppas att ni får en bra dag! C.
jacka; gina, tunika;gina, jeansleggins; bikbok

platt fall imorgon? - kvällsblogg


Ovanligt bra statistik idag, mycket bra faktiskt! Fortsätt såhär.
Detta blir det sista inlägget denna kväll, måste ju faktiskt tänka på att jag har en skola att gå till imorgon med! Tråkigt, men alltid lika kul att träffa alla igen! Hoppas att ni får en bra sömn! Godnatt.   Cecilia

ångrar mig


Varför köpte jag den tröjan? Var jag blind när jag köpte den? Vad tänkte jag på? Ok, den var inte dyr, bara 149. Men, ja, varför? Varför i denna färgen? Jag ser ut som en hösäck i den! Jag kunde åtminstånde valt en annan färg.

killsmycken?

Jadu, Jens Thuresson.. Hur ser smycken till killar ut?;) Behöver förslag! Du är inte den första som tycker att jag ska göra med armband och så till killar, så.. Hur ser de ut? Förslag tack!


vad vet jag? 


vad är jag?

när ni hör..
Cecilia Johansson
vad tänker ni på mest då när ni hör..
Konditor, Kock, Polis
?


kaffechokladhallongräddeäckel

Hej alla underbara! 
Sitter här och tar det lite lugnt, lyssnar på musik.  Vaknade kl 9 idag av alarmet,
åkte till kyrkan för att lyssna på kyrkklockorna som slog för morfar, lite av släkten var där.
Efter det åkte vi hem till Sippa(hunden), fikade, pratade, åt, pärlade. Jag hade med
mina pärlor, plötsligt hade jag 5 stycken goingar jämte mig som också ville pärla haha! 
Efter det åkte vi hem, har bara tagit det lugnt. Började få tråkigt framför tv:n, så jag tänkte
prova på något nytt att baka! På ett ungefär blev det; socker, vaniljsocker, margarin, kakao,
mjöl, kaffe, sirap in i ugnen. Jag kan säga att det inte blev bra! Tog för mycket kaffe i, usch och fy. Det serverades med hallon och grädde, mammas min var iallafall rolig att se. David tyckte om det haha.       Cecilia.

Vad jag lärt mig idag: ha inte i för mycket kaffe när jag bakar!

nytillverkade armband - kommentarer tack!

Har precis gjort 6 st nya armband, tycks?
De ser mer olika ut i verkligheten än på bild.

1: Armband av kedjor med röda pärlor som hänger utåt
2: Enkelt och stilrent armband med gröna och glansiga vita pärlor på ståltråd
3: Svarta pärlor med små inslag av silver
4: Flätad ståltråd med gröna pärlor
5: Armband med bruna, vita och gröna pärlor
6: Armband med vita, rosa och bruna pärlor

våra egentillverkade smycken

Tänkte slänga in en bild på hur läget ligger till på smyckesfronten nu. Det är jag och Anna som gör de själva och ska senare sälja dem på julbasaren. Tycker du om dom?

1: Armband, Cecilia

2: Turkost halsband, Cecilia

3: Örhängen, Anna

4: Örhängen, Anna

5: Halsband med ''knäppe'' fram, Cecilia

6: Blåvita örhängen, Anna

7: Blå/brunt armband, Cecilia

8: Halsband, Anna

9: Halsband, Anna

10: Halsband, Cecilia


är världen rättvis? finns gud?

ja, är verkligen världen rättvis?
- nej det är den absolut inte.
finns gud?
- jag tror inte det. gör du?

sov gott

Jag fick ett svar
Ett rakt besked
Nån dag kvar, inte mer
Det är så det e´
Jag andas tungt
Du sover lugnt
Mitt i en dröm
En sista sömn
Jag vet hur det e´
Det är så de e

Sov så gott lille morfar!

inbjudan - check!

Nu är inbjudan klar! Jag är så spänd, tycker verkligen att det här ska bli superkul!  För er som inte fattar någonting.. Jag och 5 av mina favoriter ska ha våran egna ''Halv åtta hos mig''! På fredag är det premiärkväll!

Inbjudan som jag gjorde:


snart är det måndag igen!

Om några timmar är det måndag igen, ny vecka. Helgen har gått snabbt, den har jag tillbringat med Gustav. Vi har bara tagit det lugnt, ibland är det skönt! I fredags var vi hos Klara där Simon hade gjort middag, det var en trevlig kväll. Astrid, Jens, Simon, Gustav, Klara och jag var det.   Idag har jag även varit med mamma lite i bygdegården där det var storbak på gång! Mamma och 5 andra bakade, det blev måånga kakor!   Nu sitter jag här på mitt rum, lyssnar på Michael Jackson's Man in the mirror, det är en ganska bra låt faktiskt. Snart ska vi äta, pappa lagar mat. Alla ni som känner honom vet nog vad det blir.. Falukorv såklart! Alltid.  Ikväll ska jag även försöka plugga lite och skriva klart svenskan, jag ska bara skriva om den så att man ser vad det står ;)  Nu ska jag dra! xoxo


fredag den 13

hej gott folk! idag är det fredan den 13, men inte har jag otur för det ? ne ne!
sitter hos min lilla potatis just nu haha, han är rålig.
ikväll ska vi på middag med några av mina favissar! hoppas på en trevlig kväll!

trodde att ni va bättre..

jag trodde att lärarna hade lite vett innanför pannbenet, men tydligen inte!! JAG HATAR ÖRNASKOLAN!

jag hatar kemi

bild
matte
geografi
lunch
biologi
svenska
slöjd
buss
fira kusin
plugga
tv
plugga
varmt bad
plugga

ja, inte något speciellt roligt. även om det ser ut som om jag har pluggat en del så har jag tagit pauser ganska snabbt, eftersom att jag inte har lärt mig något och att jag tycker att kemi är så förbannat tråkigt! jag fattar ingenting. vem fan vill veta vad en atom gör? något som man inte ens kan se? hur något ska se ut, fast ingen vet riktigt egentligen? åh. kemi = sämst.     

 nu har jag precis kommit upp från ett varmt bad, kände att jag behövde det. har firat minstingen i släkten i eftermiddag också, aron, 1 år. grattis till vår lille sötnos!


vitsigt

En blondin och en advokat sitter bredvid varandra på flyget mellan Stockholm och New York. Advokaten frågar om hon har lust att leka en kul lek? Blondinen som är trött och vill ta sig en tupplur, avböjer artigt och vänder sig mot fönstret för att få sig en blund. Advokaten försöker övertala henne med att tala om att leken är mycket lätt och rolig. Han förklarar:
- Jag ställer en fråga till dig, och om du inte vet svaret ger du mig 50 spän, och vice versa.
Hon avböjer igen och försöker få lite sömn. Advokaten säger upphetsat:
- Okej, om du inte kan svaret ger du mig 50 kr och om jag inte kan svaret ger jag dig 5 000 kronor.
Detta fångar blondinens uppmärksamhet och eftersom hon förstår att hans tjat inte kommer att sluta om hon inte går med på att leka leken, så samtycker hon. Advokaten ställer första frågan.
- Hur långt är det mellan jorden och månen?
Blondinen säger inte ett ord, plockar upp plånboken ur sin handväska, tar fram en femtiolapp och ger den till advokaten.
- Okej, säger advokaten, nu är det din tur.
Blondinen frågar advokaten:
- Vad går upp för en kulle med tre ben och kommer ner med fyra ben?
Advokaten, mycket tankfull, tar upp sin laptop och söker bland alla referenser, men inget svar. Han kopplar upp sitt modem med flygtelefonen och surfar på nätet men inget svar. Frustrerad skickar han e-mail till sina vänner och kollegor men utan framgång. Efter en timme väcker han blondinen och ger henne 5 000 kr. Blondinen säger:
- Tack, och vänder sig om för att fortsätta sova.
Advokaten som är mer än lovligt upprörd väcker blondinen och frågar:
- Nå?! Vad är svaret?
Utan att säga ett ord tar blondinen fram en femtiolapp, ger den till advokaten, och somnar om...


mörkt, kallt och regn

Ja, utanför fönstet just nu regnar det och är kallt, det är även kolsvart. Det blir redan mörkt vid 5-tiden nu! Jag hoppas att det blir ljusare tider snart, haha.  Ikväll har jag försökt att plugga lite, det gick inte något vidare eftersom att jag somnade. När jag till slut vaknade var det mat och sen 'halv åtta hos mig', åh så fult det var, att hon tog in hela ugnsplåten! Det här är sånt jag stör mig på! Iallafall, sen kollade vi på 'Ullared' och sen 'Grannfejden'. Jag blir lite besviken faktiskt på 'Ullared's-såpan, jag trodde faktiskt att det skulle vara bättre! Det är ungefär samma människor som man ser hela tiden, samma saker och så, men visst, det är trevligt. Och aw, han som jobbade i Ge-kås, Morgan eller vad han hette, det var ju synd om honom nästan! Aw.     MEN, nu är det så att jag ska sova igen och hoppas att det inte regnar när jag vaknar igen! Ha det så bra och sov så gott!  C.

god och glad

Kollade in på kusin Alexandras blogg om en tävling med Cloetta, där man kunde göra om bilder och som allmänheten kan rösta på sedan, så självklart ska man ju testa!

Tycker att ni kan rösta;) http://www.kexperience.se/godochglad/?id=1325


straffet till de 16-åringa mördarna

  Jag vet inte om ni har läst om den 15 åringa flickan som mördades den 6 juni? Therese Johansson Rojo.
 Hon var på fest med sina kompisar för att fira att det snart var sommarlov, men det glada humöret varade inte länge för Therese vänner, för den natten blev hon mördad av en 16 årig kille.
  Anledningen till att detta skedde ska ha varit att den 16åringe killen som hette Tim, att hans flickvän Tove ska ha varit jätteavundsjuk på Therese för att folk hade sagt att Therese hade varit den snyggaste tjejen i skolan, och inte Tove. Denna 16åriga tjej hade skyhöga betyg i skolan och ett bra rykte. Tim fick flertal sms av sin flickvän att om inte Tim skulle döda Therese så skulle deras förhållande ta slut. Denna natt, den 6 juni tog Therese sina sista andetag, eftersom att Tim kvävde Therese.
  Straffet de både fick var 1 år och 8 månader blev sluten ungdomsår.


Detta är sjukt. Att någon ska behöva dö för att en 16årig tjej är avundsjuk?! Och bara detta straffet och inte mer?!

i natt ska det bli snö!

God kväll! Sitter här framför datorn med mjukisbyxor och lyssnar på lite musik. Har kollat på Bonde söker fru och halv åtta hos mig till lite kinamat. Man är inte speciellt sugen på att äta när man är sjuk! Men febern börjar att försvinna sakta med säkert, men hostan är kvar. Det blir ingen skola för min del imorgon heller. Och vi som har prov och allt, inte bra alls!

Jag blir så arg på Hallandsposten! De har fortfarande inte svarat på mitt mail angående min fula bild för lucian, och de har inte bytt den heller för den delen. Hallå, det ser inte ens ut som mig!

till vänster: jag till lucian

till höger: jag som vanligt


sjuk

Hej! Ligger framför tv:n med massa filtar och massa kläder på mig, att jag inte är i skolan beror på att jag är sjuk, har feber och hostar. Det är inte kul kan jag lova! Hade inlämningar idag, så de skickade jag iväg med Anna imorse. Visst är det tur att det finns så bra vänner, som alltid ställer upp? Alla mina vänner är underbara!

hylte lucia 09

Nu kan ni rösta! Skrev till Hallandsposten och frågade om de kunde byta bild på mig eftersom att de hade tagit den fulaste. Men ni kan ju kanske gå lite efter personlighet och så (? höhö).

Om ni vill rösta på mig:

Skicka ett SMS till 72099.
Skriv HP Hylte K6.
Ditt namn adress och e-post

SMS:et kostar 5 kr


vad ska man göra?

.. svaret på den frågan är : PLUGGA! åh, har så mycket att göra.
sitter i skolan nu, två lektioner kvar, svenska och engelska. segt som tusan!

bad day

åh vilken dålig dag jag har idag! blir så irriterad på allt och alla! har iallafall varit och handlat lite idag och sådär, ikväll ska vi till kyrkan eftersom att de läser upp alla som har dött i år.. tråkigt! och så måste jag för sjutton gubbar börja skriva på mina uppsatser.. åh, varför ska det alltid bli såhär?! kvällen innan, alltid. i och för sig ska de lämnas in på ons-tors-fre, men ändå. skolan är bara för mycket! ska nog klaga. iallafall så ska jag kolla på tv lite nu tänkte jag. hoppas att ni fortsätter läsa min blogg!

och föresten.. luciabilderna har kommit in nu! är riktigt sugen på att typ stämma hallandsposten eller något för att de tog den fulaste bilden.. idi****!


RSS 2.0